מתכונים >> עוגת \"פופקורן\" לפסח
 

עוגת פופקורן אגוזים כשרה לפסח



החומרים לשתי תבניות בקוטר 18 ס"מ ובגובה 4.5 ס"מ:
 

 

לתערובת עוגת הפופקורן

80 גרם פופקורן מוכן

80 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים

50 גרם אבקת שקדים

60 גרם סוכר

פחית חלב מרוכז ממותק

165 גרם ביצים

30 גרם קורנפלור

1 גרם אבקת אפייה

120 גרם חמאה שחומה חמימה

60 גרם חלבון

30 גרם סוכר אינברטי

לקרם פופקורן

400 גרם שמנת

כפית משחת וניל

80 גרם פופקורן מוכן

100 גרם שוקולד לבן

 
 

 

 
 

אופן ההכנה:

 

 

  • לעוגה- במעבד מזון טוחנים היטב פופקורן, אגוזי לוז, אבקת שקדים וסוכר. מוסיפים ביצים חלב מרוכז וטוחנים טוב. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה. מזרזפים את החמאה תוך כדי עבודת המכשיר. מעבירים את התערובת לקערת עירבוב. בנפרד, במיקסר מצויד בבלון הקצפה, מקציפים למרנג גמיש את החלבון והסוכר האינברטי ומקפלים אל תערובת השקדים.
  • מעבירים אל התבניות המוכנות עד 1/2 מגובן.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות. אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו..
  • לקרם פופקורן- מרתיחים שמנת, וניל ופופקורן. מסירים מאש ומוסיפים שוקולד לבן וממיסים. משהים ל-15 דקות וטוחנים היטב בבלנדר. מסננים ומקררים ל-4 שעות לפחות. 
  • מקציפים קרם פופקורן ומזלפים כספירלה על בסיס העוגה האפוי.
  • מקשטים בשברי אגוזי לוז קלויים.

 

 

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי