מתכונים >> עוגת תפוחים חגיגית
 

עוגת תפוחים חגיגית

לחה ועסיסית במיוחד

החומרים לתבנית טרין 50 ס״מ או

שתי תבניות אינגליש קייק 25 ס״מ:

 

 

  

ֿלתפוחים-

2 תפוחי עץ מזן גרני סמית

100 גרם סוכר

30 גרם דבש

150 גרם מים

לעוגה-

150 גרם סוכר דמררה

150 גרם סוכר לבן

3 ביצים בגודל L

זסט מלימון אחד

 

80 גרם שמן קנולה

 

3 יחידות תפוחי עץ מזן גרני סמית, מגוררים גס

 

210 גרם קמח

3 גרם אבקת אפיה

3 גרם מלח

3 גרם קינמון

2 גרם מוסקט טחון

 

לקישוט-

נפאז׳

קוקוס טחון

שבבי זהב וכסף

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

 
 

 

לפרוסות התפוחים: פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות (ניתן להיעזר במנדולינה). מביאים את המים, הסוכר והדבש לרתיחה, מוסיפים את התפוחים ומכבים את האש. מצננים  ומסננים.

משמנים את התבנית ומרפדים אותה בפרוסות התפוחים.

 

לעוגה: במיקסר מצויד בבלון הקצפה מקציפים היטב סוכר, ביצים וזסט. מזרזפים את השמן בזרם דק ומקפלים את היבשים והתפוחים. 

מעבירים אל התבנית ואופים בחום של 160 מעלות 40-45 דקות. 

מצננים ומזגגים בנפאז׳ חם. מקשטים בשבבי קוקוס וקישוטי זהב וכסף.

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי