מתכונים >> סופגניות שושני שוקולד

סופגניות שושני שוקולד

החומרים לכ-30 סופגניות


סופגניות ייחודיות בהן יש מילוי של בצק שוקולד רבוך. הקפידו לצנן את המילוי טרם מריחתו על בצק השמרים ועל הקפאת גליל הבצק טרם פריסתו לסופגניות. גם כאם הטריק של שימוש בריבועי נייר אפיה להרמה נוחה של הסופגנייה לשמן יעבוד מצוין.

לבצק שמרים-

440 גרם קמח לחם
13 גרם שמרים יבשים
כ-150 מ"ל מים בטמפרטורת הגוף
65 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
2 ביצים
4 גרם מלח

למילוי-

130 מ"ל חלב
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
קורט מלח
50 גרם קמח
100 גרם שוקולד מריר, מומס
1 ביצה

80 גרם שוקולד חלב, מגורר דק

פונדנט לציפוי 
 

 

אופן ההכנה:



  • בצק שמרים- במיקסר לשים את כל חומרי הבצק לישה ממושכת של כ-10 דקות, עד קבלת בצק גמיש. מניחים בקערה ומתפיחים להכפלת נפח, רצוי בקירור ל-6 שעות.
  • למילוי- בסיר שמים את החלב, חמאה סוכר ומלח, מביאים לרתיחה ומוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח. ממשיכים לערבב עד אשר כל הקמח נספג והתערובת יבשה ונפרדת מדפנות הסיר. מעבירים למיקסר מצויד בגיטרה ומערבלים לקירור. מוסיפים את השוקולד המומס והביצה. מצננים לטמפרטורת החדר ומערבבים פנימה את השוקולד המגורר.
  • הרכבה- מחלקים את בצק השמרים לשני חלקים. מרדדים את חלק 1 לעלה מלבני בעובי 5 -6 מ"מ על משטח מקומח. מורחים מעל מחצית מהמילוי בשכבה עדינה. משאירים רצועת בצק לא מרוחה באחד משולי הבצק הארוכים, אותה מברישים במעט מים או ביצה טרופה.
  • מגלגלים את הבצק לגלילה הדוקה ומהדקים היטב את החיבור (אחרת הבצק ייפתח בטיגון). מניחים במקפיא ל-30 דקות. חוזרים על פעולה זו עם מחצית הבצק שנותרה.
  • בעזרת סכין משונן פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מניחים אותן על ריבועי נייר אפייה על תבנית. מכסים ומניחים להתפחה כמעט להכפלת הנפח.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 150 מעלות ומטגנים את הסופגניות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג. 
  • מקשטים בפונדנט.
 

 


 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי