מתכונים >> קרמבו פירות יער
 

קרמבו פירות יער 

 

החומרים לכ-40 יחידות:

 

 

לבסיס פריך-

250 גרם קמח

140 גרם חמאה קרה

20 גרם אבקת פירות יער

20 גרם אבקת סלק

80 גרם סוכר

1 ביצה

 

למרנג איטלקי-

120 גרם חלבונים

 

200 גרם סוכר

20 גרם אבקת פירות יער

8 גרם מים

40 גרם מיץ לימון

 

14 גרם מסת ג'לטין (2 גרם אבקת ג׳לטין מעורבבת עם 12 גרם מים קרים)

 

לציפוי-

40 גרם שמן קנולה        

300 גרם שוקולד לבן

 

שבבי פטל/תות sosa מיובשים לקישוט

 

 
   

אופן ההכנה:

 

 

 

  • מכינים את הבסיס- במעבד מזון מניחים חומרים יבשים וחמאה קרה ומעבדים לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים עד קבלת פירורי בצק גדולים. מעבירים למשטח עבודה ומהדקים לבצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שני דפי גיטרה או ניירות אפייה לעלה בעובי 4-5 מ״מ ומקפיאים ל-30 דקות. קורצים מהבסיס הקפוא עיגולים בקוטר 4-5 ס״מ ומניחים על משטח אפייה.
  • מחממים תנור לחום נמוך של 140 מעלות ואופים את הבסיסים 25 דקות. מצננים.
  • מכינים את המרנג האיטלקי- מניחים את החלבון במיקסר מצויד בבלון ההקצפה. מניחים בקלחת את המים והלימון. בנפרד מערבבים היטב את הסוכר ואבקת פירות היער. מוסיפים את תערובת הסוכר אל סיר המים  ומביאים לרתיחה. מבשלים את הסירופ לטמפרטורה של 116-118 מעלות צלסיוס (נעזרים במד טמפרטורה). 
  • כשהסירופ נמצא בטמפרטורה של 110 מעלות צלסיוס מתחילים להקציף את החלבונים שבמיקסר לקצף יציב.
  • כשהסירופ מוכן, מסירים מהאש ומוסיפים אליו את מסת הג׳לטין. בוחשים להמסה מלאה ויוצקים את הסירופ הרותח לתוך קערת המיקסר (יש לשים לב לצקת את הסירופ על דופן הקערה הפנימית). מקציפים במהירות בינונית כ-8 דקות או עד שהמרנג מגיע לטמפרטורת הגוף.
  • מעבירים את המרנג לשק זילוף מצויד בצנתר חלק בקוטר 10 מ״מ ומזלפים ערימות קרם גבוהות על בסיסי הבצק האפוי. מניחים בקירור או בהקפאה ל-10 דקות
  • מכינים את הציפוי- ממיסים שוקולד ומערבבים עד להמסה. מוסיפים שמן. מעבירים לכוס רחבה.
  • טובלים את הקרמבו (הפוך, גבעות כלפי מטה) בציפוי, מניחים על מגש אפייה ומפזרים מיד שבבי פטל/תות מיובשים. מעבירים למקרר עד התייצבות. שומרים בשכבה אחת בכלי אטום במקרר. 

 

 
 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי