מתכונים >> לחמניות ריבת חלב
 

לחמניות ריבת חלב

 

החומרים לתבנית 20X20 ס״מ :

 

 

 

לבצק-

350 גרם קמח לחם קשה

13 גרם שמרים יבשים

50 גרם סוכר

8 גרם מלח

1 ביצה בגודל L

40 גרם ריבת חלב

50 גרם שמן

120 גרם חלב

לציפוי-

40 גרם ריבת חלב

100 גרם חלב מרוכז ממותק

60 גרם חלב

קורט מלח

 

   

 

 

 

אופן ההכנה:

 

 

לבצק- מניחים בקערת המיקסר את כל החומרים למעט החלב ומתחילים ללוש במהירות נמוכה בעזרת וו לישה. מוסיפים את החלב בזרם דק ואחיד אל הבצק. ממשיכים ללוש כ-10 דקות עד קבלת בצק אחיד, חלק ואלסטי.

משמנים את הבצק ואת קערת ההתפחה, מותחים את הבצק לכדור ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח בכלי עטוף ביריעת ניילון נצמד.

מחלקים את הבצק ל-16 מנות בנות 40 גרם כל אחת. מותחים ומכדררים כל פיסה ומניחים בתבנית האפייה. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.

מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

מכינים את הציפוי- מערבבים את כל החומרים.

אופים את הלחמניות 5 דקות, מוציאים מהתנור ומיד מוזגים בעדינות מעל את תערובת הציפוי. מחזירים אל התנור להמשך האפיה של עוד כ-15 דקות.

מצננים ומשחררים מהתבנית.

 

לצפייה בסרטון הכנת המתכון לחץ כאן

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי