מתכונים >> לחם פירות מיובשים

לחם של פירות מיובשים ורוזמרין



החומרים ל-4 כיכרות:


 1 ק"ג קמח לחם מנופה

30 גרם שמרים יבשים

2 ענפי רוזמרין קצוצים

20 גרם אבקת חלב

100 גרם סוכר

20 גרם מלח

100 מ"ל שמן זית

כ-300 מ"ל מים פושרים

4 ביצים

350 גרם תערובת פירות מיובשים (משמשים, צימוקים, דבלים, חמוציות), קצוצים


 



אופן ההכנה:


 

  • במיקסר מצויד בוו לישה, מכניסים את כל החומרים היבשים, למעט המים, הביצים  והפירות המיובשים ומערבלים.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים והנוזלים וממשיכים ללוש במהירות בינונית 8-10 דקות. הבצק המתקבל אמור להיות רך מאוד ולא דביק (לבצק יש נטייה לספוג הרבה קמח, לא להתפתות ולקמח יותר מדי!). מוסיפים את הפירות המיובשים בלישה ידנית.
  • משמנים קלות את הבצק, מכסים ומניחים בקערה רחבה מכוסה להתפחה עד הכפלת הנפח.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ויוצרים מכל אחד כיכר לחם מוארכת. מניחים על תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה, מכסים ומתפיחים שוב ל-80% מהנפח המקורי.
  • אופים כ-30 דקות ומצננים היטב.
  • ניתן בתום האפיה להבריש את הכיכרות בחמאה רכה לגלגל בסוכר.

 

 


 


 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי