מתכונים >> מרק קרם דלעת עם פלאפל בריאות

מרק קרם דלעת וקוקוס עם פלאפל בריאות


החומרים:


2 בצלים קלופים וחתוכים גס

3 שיני שום קלופות

2 כפות ג'ינג'ר כבוש 

2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גסות

½  1 ליטר מים או ציר ירקות

1 מיכל חלב קוקוס

מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

לפלאפל:

2 כוסות של גרגירי חומוס, שעועית שחורה, חיטה, עדשים שחורות (מושרים במים למשך הלילה)

צרור כוסברה טרייה

צרור שמיר טרי

כפית כוסברה יבשה, טחונה

כפית כמון טחון

מלח, פלפל שחור

2 שיני שום

כפית אבקת אפייה


שמן לטיגון עמוק

 

 

 


אופן ההכנה:


1.  מכניסים את הדלעת, בצלים, שום, ג'ינג'ר ומים לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד אשר הבטטה רכה.

2. מרסקים את המרק בבלנדר או מעבד מזון למרקם אחיד וחלק.

3. מחזירים את המרק לסיר, מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4. לפלאפל-מסננים את הקטניות, שמים בקערת מעבד המזון ומרסקים לעיסה עם שאר המרכיבים.

5. מעבירים לקערה, מאחסנים במקרר לשעה.

6. מחממים שמן לטיגון עמוק. מעצבים מהעיסה כדורים בידיים רטובות או במכשיר להכנת כדורי פלאפל ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבת נייר.

7. יוצקים מהמרק לצלחות עמוקות ומניחים כדור פלאפל במרכז.


לסרטון המציג את אופן הכנת המרק והפלאפל, לחץ כאן

 


 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי