מתכונים >> טארט שוקולד-דבש
 

טארט שוקולד דבש


החומרים ל-10 מנות:
 

 

 

מצרכים לבצק:

200 גרם קמח

80 גרם אבקת שקדים

60 גרם אבקת סוכר

110 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

למילוי טופי:

30 גרם דבש

200 גרם סוכר חום כהה

10 גרם קמח

3 גרם אבקת אפייה

50 גרם חמאה

2 גרם מלח

100 גרם חלב מרוכז ממותק

לגנאש:

250 גרם שוקולד מריר

80 גרם שוקולד חלב

200 גרם שמנת מתוקה

50 גרם דבש

קורט מלח

50 גרם שמן קנולה

לקישוט:

דיסקיות שוקולד מריר מטומפרר (לא חובה)

אופן ההכנה:

 

 

אופן ההכנת הבצק:

  • במעבד מזון טוחנים חומרים יבשים ואבקת שקדים.
  • מוסיפים חמאה ומעבדים לתערובת פירורית, מוסיפים ביצה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי לח.
  • מהדקים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך חצי שעה לפחות.
  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים 12 תבנית טארט אישיות בקוטר 12 ס"מ.
  • מניחים משקולת ומכניסים למקרר לחצי שעה נוספת.
  • אופים אפייה עיוורת 15 דקות, מסירים משקולת ואופים עוד 8 דקות להזהבה מלאה.

הכנת הטופי:

  • מניחים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה טובה ומסירים מהאש.
  • מצננים מעל ויוצקים שכבה אחידה על כל אחת מהקלתיות.
  • מחזירים לתנור לאפייה קצרה של 8 דקות.
  • מצננים היטב.

הכנת הגנאש:

  • מתיכים שוקולדים מעל באן מארי.
  • בנפרד מרתיחים שמנת, מלח ודבש.
  • מחברים את שתי התערובות בשלבים ומוסיפים גם את השמן וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.
  • יוצקים מהתערובת על שכבת הטופי שבתבנית ומעבירים לייצב בקירור.
  • מניחים מעל את דיסקיות השוקולד.

 

 

 

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי