מתכונים >> מתכונים לפסח

מתכונים חגיגיים במיוחד לפסח

 

מרק בשר צח עם קניידלעך ממולאים


החומרים:

לכופתאות-

300 גרם קמח מצה

6 ביצים

כפית אבקת אפייה

400 מ"ל ציר עוף, חם

100 גרם שומן אווז מומס

מלח, פלפל מוסקט טחון, כוסברה טחונה

למילוי-

שמן זית, מלח, פלפל

סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות

מעט חומץ אגוזים

½ כוס עשבי תיבול מעורבים

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

למרק-

2 יח' בצל חצוי לשניים

1 כרישה, חתוכה גס

2 שיני שום, פרוסות

4 גזרים חתוכים גס

2 יח' שורש פטרוזיליה, חתוך גס

1 שורש סלרי, חתוך גס +עלים

300 גרם דלעת חתוכה גס

1 צרור פטרוזיליה שלם

1 צרור שמיר שלם

½ 2 ליטר ציר בקר

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:


  • Ÿלכופתאות- שמים את כל המרכיבים היבשים בקערה, יוצקים מעל את הציר והשומן, מוסיפים ביצים, מערבבים, מתבלים ומניחים לשעה.
  • Ÿ למילוי- מחממים שמן זית ומטגנים את הפטריות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים ומצננים. יוצרים כדורים, ממלאים במלית, סוגרים ומבשלים במים רותחים כ- 10 דקות.
  • Ÿ למרק- מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול, מביאים לרתיחה, ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. מתבלים במלח ופלפל. מסננים.
  • Ÿ יוצקים את המרק לכלי הגשה ומניחים קניידלעך במרכז.

 

 

 צלי עגל ושיני שום ברוטב משמשים ומרווה

 החומרים:

2 ק"ג נתח כתף עגל

5 כפות שמן זית

5 עלי מרווה

עלים מ-10 גבעולי טימין

מלח

פלפל שחור גרוס


צנצנת בצלצלי פנינה, מסוננים ושטופים

6 גזרים, קלופים וחתוכים לאצבעות

3 ראשי שום, קלופות

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ

4 עלי מרווה שלמים

2 עלי דפנה

4 כפות חרדל

5 כפות דבש

300 מ"ל יין לבן יבש

500 מ"ל ציר בקר

מלח, פלפל שחור גרוס

200 גרם משמשים יבשים, חותכים לרצועות


צרור בזיליקום, קצוץ

 אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל חומרי המרינדה ומעסים בה את הנתח.
  • מחממים שמן זית בסיר רחב וצורבים את הנתח להשחמה. מוציאים ושומרים בצד. באותו סיר מטגנים בסיר את הבצלים והגזרים. מוסיפים את שיני השום והג'ינג'ר. מוסיפים גם את המרווה ועלי הדפנה.
  • מערבבים בקערה את הדבש, חרדל, יין לבן וציר בקר.
  • מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. מתבלים.
  • מוסיפים אל הסיר את המשמשים  ומניחים מעל את הבשר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי- שעתיים.
  • לקראת סוף הבישול, כשהנתח רך,מגבירים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב.
  • מוסיפים את הבזיליקום ומגישים.

 

 

גלילות עוף ממולאות כל טוב צלויות בריבת בצלים וטימין

 

החומרים:

4 פרפרי חזה עוף, חצויים ופרוסים לרוחב

מלח, פלפל שחור

150 גרם אגוזי מלך

100 גרם שקדים, קלויים

3 שיני שום כתושות

100 גרם עגבניות מיובשות

100 גרם צימוקים

חצי צרור עלי פטרוזיליה

50 גרם שמן זית

לריבת בצל וטימין-

4 בצלים סגולים

250 גרם סוכר

450 מ"ל יין אדום

כף מלח

כף גרגרי כוסברה כתושים

10 ענפי טימין

6 כפות חומץ בלסמי

 

תלתלי בצל ירוק לקישוט

 

  

אופן ההכנה:

·        מתבלים את העוף במלח ופלפל. משטחים לעלה דק.

·        טוחנים את כל חומרי המילוי במעבד מזון לתערובת פירורית לחה.

·        מניחים חופן מהתערובת על כל פרוסת חזה עוף ומגלגלים לגלילה. מהדקים בקיסם.

·        מחממים שמן זית במחבת רחבה וצורבים בה את גלילות העוף להשחמה. מניחים בצד.

·        מכינים את הריבה: בסיר מרתיחים סוכר, מלח ויין, מוסיפים בצל פרוס, טימין וכוסברה ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות, תוך בחישה, עד אשר התערובת מסמיכה ובצל נצבע בצבע אדום כהה, מתבלים בחומץ בלסמי. מצננים.

·        צליית העוף- מניחים את גלילות העוף בתבנית צליה עמוקה, יוצקים מעל את הריבה. אופים בחום של 180 מעלות כ-15-20 דקות.

 

 

סלט ירוק עם תפוחים בעיטור "גרנולה כשרה לפסח"

 

החומרים:

2 ראשי חסה עגולה אמריקאית

1 חבילת רוקט

1 ראש חסה ערבית

3 תפ"ע, חתוכים לג'וליין

לרוטב ויניגרט:

1 כוס שמן זית

1/3 כוס חומץ בן יין

2 שיני שום

1 כף חרדל דיז'ון

1 כוס תערובת עשבי תיבול טריים

1 כף דבש

מלח, פלפל

ל"גרנולה" פיקנטית-

100 גרם סוכר

30 מ"ל מים

80 גרם אגוזי מלך

80 גרם שקדים

100 גרם שומשום

1/2 כפית טוגראשי

קורט שום גבישי יבש

1/2 כפית גרגרי כמון

כף שמן קנולה

 

 אופן ההכנה:

·        שוטפים היטב את כל סוגי העלים.

·        קורעים את העלים לפיסות (חשוב לא לחתוך בסכין, על מנת לא לגרום להשחרת העלים).

·        מכינים את הרוטב: שמים במג'ימיקס את כל המרכיבים, פרט לשמן ולחומץ, מפעילים את המכשיר. תוך כדי פעולה, מוסיפים את השמן והחומץ לסירוגין, עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

·        מוסיפים תפ"ע, מתבלים את הסלט בתנועות הקפצה קלילות ומגישים מיד.

·        ל"גרנולה"- בווק מבשלים סוכר ומים ל-118 מעלות.מוסיפים אגוזים ותבלינים ויוצרים חול ע"י ערבוב. ממשיכים לקרמל, מוסיפים שמן ומעבירים לקירור על משטח משומן. קוצצים גס ומפזרים מעל הסלט.

 

 

 עוגת אגוזים, שוקולד ויין רכה

 

 החומרים לתבנית מסגרת 20X20:

4 ביצים

200 גרם סוכר

220 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמן קנולה

100 מ"ל יין אדום

100 גרם קוקוס טחון

50 גרם אגוזי לוז קלויים

50 גרם אגוזי פקאן קלויים

כפית קינמון

כפית נס קפה

80 גרם קמח מצה

40 גרם קורנפלור

5 גרם אבקת אפיה

 

 

אבקת סוכר, לקישוט

 

 

אופן ההכנה:

·        מקציפים ביצים שלמות וסוכר לקצף סמיך ואוורירי.

·        ממיסים שוקולד ושמן מעל אדים.

·        טוחנים את כל החומרים היבשים במג'ימיקס, עד קבלת תערובת אבקתית.

·        מקפלים את היבשים אל תערובת הביצים המוקצפת, לסירוגין עם השוקולד מומס. מוסיפים יין.

·        מרפדים את המסגרת בנייר אפיה ומשמנים ומפזרים סוכר. יוצקים מעל את התערובת.

·        אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות ל- 40 דקות. מצננים ומגישים.

 

 

 קאפקייק לימון, פקאן ואגסים שיכורים

 

החומרים לכ-12 תבניות שקעים מרובעות:

180 גרם חמאה

30 גרם דבש

250 גרם סוכר

200 גרם חלבון

מיץ וזסט מלימון אחד

160 גרם פקאן קלוף

35 גרם קמח תפוחי אדמה

35 גרם קורנפלור

6 גרם אבקת אפיה

 

3 אגסים, קלופים, חתוכים לרבעים ומגולענים

 

נפאג' לזיגוג

אבקת סוכר

 

 

 אופן ההכנה

·        לעוגה- בסיר קטן על אש קטנה מחממים חמאה עד שהיא כמעט נשרפת ומעלה ניחוח אגוזי חזק, מסירים מהאש ומוסיפים דבש. מסננים.

·        טוחנים את כל החומרים היבשים לאבקת דקיקה.

·        בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר וחלבון עד קבלת תערובת מוקצפת קלות ובהירה. מוסיפים לימון וחומרים יבשים  וממשיכים לבחוש עד למסה הומוגנית. מזרזפים את החמאה המושחמת.

·        מחממים תנור ל - 170 מעלות, ממלאים תבנית סיליקון 1/2 גובה ומניחים בכל אחת 1/4 אגס.

·        אופים כ- 25 דקות או עד הזהבה. מצננים ומשחררים מהתבנית. מזגגים בנפאג' ומאבקים באבקת סוכר.

 

חיתוכיות שוקולד-חלבה פריכות

 

החומרים לתבנית 20X20:

לבצק-

125 גרם קורנפלור

120 גרם עמילן אורז

100 גרם אגוזי לוז

80 גרם אבקת סוכר

100 גרם חמא ה

30 גרם חלבון

למילוי חלבה-

150 גרם חלבה

2 ביצים

50 מ"ל חלב

80 מ"ל שמנת מתוקה

כפית משחת וניל

6 גרם קורנפלור

לציפוי שוקולד- נוגט

150 גרם שוקולד מריר

60 גרם אבקת נוגט

150 גרם שמנת מתוקה

20 גרם גלוקוזה

קורט מלח

 

ברס לקישוט

 

אופן ההכנה:

·        לבצק- טוחנים את כל החומרים היבשים לאבקה. מניחים בקערת מעבד המזון את הקמחים והחמאה הקרה ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלבון ומעבדים לפירורים לחים. עוטפים ומצננים ל-1/2 שעה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ, דוקרים היטב ומרפדים תבנית 20X20 ס"מ. מקפיאים. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. אופים 20 דקות, להזהבה קלה..

·        למילוי חלבה- במעבד מזון טוחנים את כל החומרים לתערובת חלקה ואחידה ומעבירים אל התבנית. אופים בחום של 180 מעלות כ-12-15 דקות, להתייצבות קלה. מצננים היטב.

·        לציפוי שוקולד- מרתיחים שמנת, גלוקוזה ומלח ויוצקים על השוקולד. מערבבים להמסה ומוסיפים נוגט. יוצקים על מילוי החלבה שבתבנית ומחזירים לייצוב בקירור.

·        מעטרים בברס, פורסים לקוביות ומגישים.

 

 

 




 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי