מתכונים >> לביבות ירקות שורש

לביבות ירקות שורש


החומרים:



 2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות 

2 יח שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות

1 כרישה, שטופה וחתוכה לטבעות

1 יח' לפת, קלופה וחתוכה לקוביות

כ-1 ליטר חלב           

כ- ¾ כוס קמח תופח                                                  

3 ביצים

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מלח, פלפל שחור טרי

שמן זית לטיגון

לקרם רוקפור:

200 גר' רוקפור 

300 מ"ל יוגורט כבשים

צרור נענע קצוץ

מעט פלפל גרוס




אופן ההכנה:



1. מבשלים את הירקות השורש בחלב עד לריכוך. מצננים, מסננים ומועכים למחית.

2. מערבבים את מחית הירקות עם שאר המרכיבים ומשהים ל- 10 דקות.

3. לקרם רוקפור: מערבבים את כל מרכיבי הקרם ושומרים בקירור.

4. מחממים שמן זית במחבת טפלון, יוצקים לביבות מהעיסה ומטגנים כ-1 דקה מכל צד, עד הזהבה. סופגים עודפי שומן על נייר סופג.

5. מגישים חם בליווי הקרם.



לסרטון המציג את אופן הכנת הלביבות, לחץ כאן

 


 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי