מתכונים >> פאייה עוף וירקות
 

פאייה עוף וירקות

החומרים:  

 

 

לעוף-

3-4 יחידות פרגית, חתוכה לרוחב לשניים

2 כפות שמן זית

עלים מ-3 ענפי טימים

כפית פפריקה מעושנת

מלח

פלפל שחור

לפאייה-

4 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ או כרישה פרוסה

3 שיני שום קצוצות

1 יח' גזר חתוך לקוביות

1 פלפל אדום,צהוב או ירוק חתוך לקוביות

2 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוך לקוביות

1 פלפל צ׳ילי, קצוץ

1 יח' עגבנייה, קלופה, מרוקנת מגרעינים וחתוכה לקוביות

1 קישוא, חתוך לקוביות

250 גרם שעועית שטוחה, חתוכה לקוביות

כפית פפריקה מעושנת מתוקה

מלח, פלפל שחור

250 גרם אורז עגול

מעט זעפרן 

כ-  500 מ"ל ציר עוף/ירקות רותח

פלפל שחור, מלח

 

 

1 לימון פרוס לטריזים

עליי מיקרו בזיל מתובלים להגשה

 
 
   

אופן ההכנה:

 

 

  • מחממים במחבת שטוח ורחב את שמן הזית, מטגנים את הפרגיות להזהבה, מוציאיאם ושומרים בצד. לאותה מחבת מוסיפים שמן זית ומוסיפים את הירקות (ללא העגבניות, הקישוא והשעועית) מטגנים להזהבה ומוסיפים תבלינים.
  • מחממים את בציר והזעפרן.
  • מוסיפים את האורז, העגבניות, הקישוא והשעועית, מערבבים היטב, מניחים מעל את הפרגיות הצלויות ומנמיכים את האש. מוסיפים את ציר העוף והזעפרן ומבשלים מכוסה כ- 20 דקות.
  • לפני ההגשה מקשטים בלימון ובסלט המיקרו.
  •  

לסרטון המציג את אופן הכנת המנה, לחץ כאן

 

 

 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי