מתכונים >> מניפת סינטה ברוטב קרמל מפולפל

מניפת סינטה ברוטב קרמל מפולפל

החומרים:


 

0.5 ק"ג סינטה בקר מיושנת

מלח

תערובת של פלפל חריף או טוגאראשי (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)

כף גרגרי כוסברה יבשה, גרוסים

שמן זית

לרוטב

500 מ"ל יין אדום

500 מ"ל ציר בקר

100 גר' סוכר + 50 מ"ל מים

100 גרם חמאה או מרגרינה קרה, חתוכה לקוביות

פלפל שחור גרוס

מלח ים

לפירה

1 שקית אפונה

1 מיכל שמנת מתוקה

½ צרור נענע

מלח, פלפל


 

אופן ההכנה:



1. מנקים את הסינטה משכבות השומן והגיד ומחלקים לאורך לשלושה-ארבעה חלקים. מתבלים בנדיבות בתערובת הפלפלים, במלח ים ובכוסברה יבשה גרוסה.

2. צורבים את הנתחים במעט שמן זית. ומעבירים לתבנית תנור.

3. לרוטב: מצמצמים את היין והציר בנפרד ל-1/3 מהנפח המקורי. מאחדים. יוצרים קרמל מהסוכר והמים ופותחים עם הנוזל המצומצם, מרתיחים ומתבלים.

4. לפירה: חולטים את האפונה במים רותחים לדקה, שוטפים במים קרים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם הנענע, מדללים עם שמנת ומתבלים.

5. לפני ההגשה צולים את הבשר לדרגת העשייה הרצויה בתנור שחומם ל- 220 מעלות, מוציאים ומניחים במקום חמים ל-10 דקות. פורסים לפרוסות דקות.

6. מניחים פירה על צלחת הגשה, מעל את הסינטה ומעטרים עם הרוטב סביב.

 


לסרטון המציג את אופן הכנת המנה, לחץ כאן

 


 

 


 

ערוץ האוכל שלנו:

 

 

 

 
 
בקרו אותנו בפייסבוק
עיצוב אתרים:
ענת שמר
בניית אתרים:
סייברסיטי